Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

O Mark Cerny αποκαλύπτει τα μυστικά της ανάπτυξης του PlayStation 5 (video)

Μεσω ενός νέου video, o Mark Cerny, lead system architect του PlayStation 5 αποκάλυψε πληροφορίες που αφορούν τη διαδικασία δημιουργίας της κονσόλας.

"Υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν SSD από την εποχή του PlayStation 4. Ειδικότερα ο Tim Sweeney, ιδρυτής της Epic Games είχε πεί ότι τα hard drives κρατάνε πίσω τη βιομηχανία", δήλωσε ο Cerny μιλώντας στο Wired. Συνεχίζοντας εξηγεί ότι μία από τις προτεραιότητες με το PlayStation 5 ήταν η βελτιωση του αποκαλούμενου ως fast travel.


"Στο PlayStation 4, ανάλογα με το παιχνίδι, το fast travel μπορεί να διαρκέσει από 15 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Στο PlayStation 5, τα πράγματα είναι πολύ πιο γρήγορα, με διάρκεια από μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, έως λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει όχι άλλα subway rides στο Marvel’s Spider-Man, τα οποία μου άρεσαν", συμπλήρωσε ο Cerny, που μίλησε και για τα όσα έπρεπε να ληφθούν υπόψη με τη συμπερίληψη της βιβλιοθήκης του PlayStation 4 σε εκείνη της νέας κονσόλες.

"Το backwards compatibility είναι δύσκολο, λόγω του ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά της GPU του PlayStation 4 στα οποία βασίζονται οι developers και προκειμένου τα παιχνίδια τους να τρέχουν χωρίς προβλήματα στο PlayStation 5, έπρεπε να ληφθεί υπόψη το καθένα από αυτά. Ακόμα έπρεπε να προσαρμοστούν τα παιχνίδια στις νέες δυνατότητες του PlayStation 5. Υπήρχε η περίπτωση ενός παιχνιδιού του PlayStation 4 που είχε πουλήσει εκατομμύρια και στο PlayStation 5 διαπιστώσαμε ότι ο πρωταγωνιστής έτρεχε πολύ γρήγορα. Απλά η ισχύς του PlayStation 5 μεταφραζόταν σε υψηλότερο frame-rate και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στο gameplay. Οπότε για να διορθώσουμε το bug έπρεπε να βάλουμε κάποια όρια στην ισχύ που επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί ο τίτλος".

Τέλος, ο Cerny μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τα νέα haptics στα οποία βασίστηκε η δημιουργία το DualSense controller και στο πως αυτά επηρεάζουν τα παιχνίδια.

"Η αγαπημένη μου στιγμή στο Ghost of Tsushima είναι η αίσθηση όταν βρίσκεσαι πάνω στο άλογο και μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά όταν καλπάζεις σε χώμα, λάσπη ή πέτρες".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*